Eindeloos nieuwsgierig (in Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties)

Manon Ruijters en Gerritjan van Luin (2023)

Dit artikel, gepubliceerd in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO) in november 2023, gaat over ontwikkelidentiteit. En met name over de vraag of en wat aandacht voor ontwikkelidentiteit kan bijdragen aan de praktijken van L&D-professionals.

Over die laatste vraag zijn Manon en Gerritjan in gesprek gegaan met Ingeborg Weltevrede, P(people)-manager bij de provincie Zuid-Holland en met Eva Lotte Verdonk, senior specialist Groei & ontwikkeling bij de Bijenkorf, die zich beiden bezighouden met het leren en ontwikkelen van medewerkers in hun organisatie. Zo hebben we van dit artikel een vlechtwerk kunnen maken van meer theoretische overdenkingen, praktijkervaringen, reflecties en praktische suggesties.

Wil je de hele editie van TvOO van november 2023 lezen, ga dan naar de website van TvOO.

Meer over ontwikkelidentiteit lees je in het boek Stevig (leren) staan. Dat bespreekt helder en beknopt de theorie over professionele identiteit, beroepsidentiteit, ontwikkelidentiteit en leiderschapsidentiteit. Wil je eerst een kijkje nemen voordat je het boek aanschaft? Dan kun je dat inkijkje hier downloaden.