Gedachtegoed

Wij zijn van oorsprong actief in hele verschillende vakgebieden: Björn in project- en programmamanagement (we noemen dat kortweg ook wel ‘realiseren’) en Manon in leren en ontwikkelen (kortgezegd ‘leren’).

We geven er onder meer advies over en begeleiden organisaties op deze terreinen, bijvoorbeeld om steeds beter te worden in het werken aan programma’s, om handen en voeten te geven aan organisatieontwikkeling of om professionals weer meer in positie te brengen.

Ook doen we er onderzoek naar (Manon als lector en hoogleraar, en samen met opdrachtgevers), we ontwikkelen nieuwe concepten en producten, publiceren erover in de vorm van boeken en artikelen, en geven trainingen, opleidingen en lezingen waarin we onze inzichten delen.

Zo hebben we gaandeweg ons eigen gedachtegoed op deze terreinen gevormd, uiteraard staand op de schouders van voorgangers en in samenwerking met vele anderen. Daarbij hebben we gemerkt dat onze vakgebieden aardig op spanning met elkaar kunnen staan, elkaar in de praktijk niet altijd vinden, maar elkaar ook hard nodig hebben. We zoeken dan ook naar een goede balans tussen ‘leren’ en ‘realiseren’ en willen beide kanten in organisaties dichter bij elkaar brengen, omdat ze nog zoveel meer van elkaar kunnen profiteren dan op dit moment gebeurt.

Uiteindelijk gebruiken we daarvoor de term ‘goed werk’: werk dat goed is (excellent), goed voelt (energiek) en goed doet (ethisch). Goed werk is voor ons een belangrijk begrip. Niet zomaar een alledaags woordenpaar, maar een concept waar een wereld achter schuilgaat. En omdat we het streven naar goed werk graag centraal willen stellen, hebben we ons bedrijf ernaar vernoemd.

Op deze pagina’s lichten we onderdelen van ons gedachtegoed uit. Deze pagina’s zijn uiteraard nooit af en werken we ook bij, dus kom zeker nog eens terug.

Onder Inspiratie hebben we onze Publicaties opgenomen in de vorm van boeken, whitepapers en artikelen. Vooral voor degenen die wat meer de diepte in willen gaan. Voor ons denken over programmamanagement hebben we een aparte website ingericht: Werken aan Programma’s. Dat geldt ook voor wat we hebben ontwikkeld op het gebied van  Professionele identiteit.

Op deze pagina’s schrijven we trouwens soms in de wij-vorm, soms in de ik-vorm. De ‘ik’ is als het over leren en ontwikkelen gaat meestal Manon, en als het over projecten en programma’s gaat Björn.