Masterclasses

Masterclasses komen oorspronkelijk uit de muziek. Een masterclass verschilt van een gewone les doordat het niet meer zozeer gaat over het leren van iets nieuws, maar over het verbeteren van iets waar je al even mee bezig bent. Dat gebeurt dan doordat een ‘meester’ één op één met een leerling werkt, waarbij de anderen meeprofiteren.

Wij zetten masterclasses in om dezelfde reden, het vergemakkelijken en verbeteren van de toepassing van theorie in de praktijk. Niet de basiskennis aanreiken dus, maar vertrekken vanuit eigen vraagstukken, die aspecten oppakken waar het moeilijk wordt. Daarbij gaan we ervan uit dat diversiteit in de groep en een kleine groepsomvang het proces ondersteunen.

Manon geeft regelmatig masterclasses aan de Aeres Hogeschool in Wageningen. Ze gaan over thema’s als organisatieontwikkeling, leervoorkeuren, denkgewoonten, ontwerpen, professionele identiteit en goed werk. De masterclasses zijn van 16.00 tot 19.00, kosteloos en hebben niet meer dan 12 deelnemers en van hen verwachten we dat zij zich verdiept hebben in het thema en met vragen uit hun praktijk komen.

Voor 2018 en 2019 staan op dit moment de volgende masterclasses gepland:

19 september 2018 – leren en ontwikkelen

  • Vraagstukken die raken aan leren en ontwikkelen op individueel, groeps- en organisatieniveau.
  • Basis leesmateriaal: Liefde voor Leren

23 januari 2019 – goed werk

  • Vraagstukken die raken aan de excellent, ethisch en energiek werk.
  • Basis leesmateriaal: Oratie of Queeste naar Goed Werk

11 april 2019 – professionele identiteit

  • Vraagstukken die raken aan het werken met professionele identiteit op individueel, groeps- en organisatieniveau
  • Basis leesmateriaal: Je Binnenste Buiten

19 juni 2019 – professionals en professionaliteit

  • Vraagstukken die raken aan het verstevigen van professionals en professionaliteit in organisaties

Je kunt je via de website van Aeres aanmelden, maar wees er op tijd bij, want de sessies zijn vaak binnen no time volgeboekt.