Masterclasses

Masterclasses komen oorspronkelijk uit de muziek. Een masterclass verschilt van een gewone les doordat het niet meer zozeer gaat over het leren van iets nieuws, maar over het verbeteren van iets waar je al even mee bezig bent. Dat gebeurt dan doordat een ‘meester’ één op één met een leerling werkt, waarbij de anderen meeprofiteren.

Wij zetten masterclasses in om dezelfde reden, het vergemakkelijken en verbeteren van de toepassing van theorie in de praktijk. Niet de basiskennis aanreiken dus, maar vertrekken vanuit eigen vraagstukken, die aspecten oppakken waar het moeilijk wordt. Daarbij gaan we ervan uit dat diversiteit in de groep en een kleine groepsomvang het proces ondersteunen.

Manon geeft regelmatig masterclasses aan de Aeres Hogeschool in Wageningen (waar ze overigens ronde tafels heten). Ze gaan over thema’s als organisatieontwikkeling, leervoorkeuren, denkgewoonten, ontwerpen, professionele identiteit en goed werk. De masterclasses zijn van 16.00 tot 19.00, kosteloos en hebben niet meer dan 12 deelnemers. Van de deelnemers verwachten we dat ze zich verdiept hebben in het thema en met vragen uit hun praktijk komen.

Je kunt je via de website van Aeres aanmelden. Wees er op tijd bij, want de sessies zijn vaak binnen no time volgeboekt.