Stevig (leren) staan

Manon Ruijters, Gerritjan van Luin, Niek van Benthum, Désirée Bierlaagh en collega’s (2023)

De ontwikkeling van een professionele identiteit is essentieel om stevig en flexibel je beroep te kunnen uitoefenen. Het is fijn om te weten waar je als professional voor staat, wat je basis is en wat jou kleur geeft. Dat begint niet pas wanneer je met beide benen in het werk staat. Steeds duidelijker wordt dat werken aan professionele identiteit ook in de aanloop naar je werk belangrijk is.

Stevig (leren) staan bespreekt helder en beknopt de theorie over professionele identiteit, beroepsidentiteit, ontwikkelidentiteit en leiderschapsidentiteit. Ervaringsverhalen, praktijkvoorbeelden vanuit opleidingen, verdiepende casussen en werkvormen maken er een heel praktisch boek van.

Een boek dat iedereen die zich bezighoudt met het ontwikkelen van beroepen en opleidingen – docenten, onderwijskundigen, beleidsmakers en leidinggevenden – helpt om werken aan identiteit een vaste plek in opleidingen te geven. Om daarmee professionals gedurende hun loopbaan te ondersteunen steeds opnieuw stevig te staan.

Van de auteurs van Je binnenste buiten, Ons binnenste buiten, Mijn binnenste buiten en Ons ontwikkelen ontward en geschreven samen met docenten van verschillende (mbo- en hbo-)opleidingen in Nederland en Vlaanderen.

Wil je eerst een kijkje nemen voordat je het boek aanschaft? Dan kun je dat inkijkje hier downloaden.