Werken aan Programma’s

Björn Prevaas en Niels van Loon (2024)

Werken aan Programma’s is hét handboek voor de programmamanager. Voor alle professionals die de aanpak van programma’s naar een hoger plan willen tillen, die een stap willen maken in hun ontwikkeling in het vak en hun organisatie daarin willen meenemen.

Programmamanagement is een bijzondere manier van samenwerken en veranderen die goed past bij een tijd van ingewikkelde en grote opgaven. Denk aan de energietransitie, het verhogen van de leefbaarheid in wijken of de toekomstbestendigheid van de zorg.

Björn Prevaas en Niels van Loon beschrijven hoe je met programma’s doelgericht en samenhangend aan dergelijke opgaven kunt werken. Ze gaan in op de vraag waarom je voor de werkvorm programma kunt kiezen, hoe je een programma inhoudelijk vorm geeft en hoe de programmaorganisatie eruitziet. Ook thema’s als sturing, besluitvorming, samenwerking en leiderschap komen aan de orde. Elk thema lichten ze toe vanuit verschillende invalshoeken en ze geven praktische handvatten en instrumenten om ermee te werken.

Dit boek integreert verschillende benaderingen voor programmamanagement. Het is een onmisbaar naslagwerk voor beginnende en ervaren programmamanagers, programma-eigenaren, bateneigenaren, projectmanagers, verandermanagers en alle andere professionals die meer grip willen op het werken aan programma’s. Op de website bij het boek (www.werkenaanprogrammas.nl) vind je nog meer verdieping.

Wil je een eerste indruk krijgen? Lees dan het inkijkexemplaar van het boek.