Openbare les over ontwikkelidentiteit

De goede gewoonte van Aeres Hogeschool Wageningen volgend om periodiek een openbare les te verzorgen, is het tijd voor een nieuw verhaal…

Velen van jullie weten dat ik een tijdje uit de running ben geweest. Op 7 april vorig jaar werd mijn ‘gangetje’ abrupt onderbroken door een hartstilstand na een openhartoperatie. Mijn revalidatie is nog niet afgerond, maar ik ben aardig op weg met mijn herstel.

In de afgelopen periode heb ik het leren en ontwikkelen op totaal andere manieren kunnen ervaren en bestuderen dan ik gewend was. Mijn revalidatie zette mij aan om mijn eigen ontwikkelidentiteit eens goed onder de loep te nemen, want zonder stuur is het moeilijk richting geven.

Grip krijgen op mijn ontwikkelidentiteit was voor mij cruciaal om van nul af aan alles weer te leren, niet te hospitaliseren, en mezelf zeker niet kwijt te raken. Het is ook een onderwerp dat essentieel is voor een leven lang leren en ontwikkelen, met alle uitdagingen die daarbij horen.

Nu was ik met een van mijn onderzoeksgroepen al in de weer met het concept ontwikkelidentiteit, maar mijn revalidatie heeft dat nog een extra impuls gegeven. Samen met veel anderen die me in dit proces hebben bijgestaan, hebben we een nieuw verhaal gemaakt.

Dat verhaal wil ik graag delen op 25 mei in de middag (14.30 uur inloop, 15.00 uur start), in Wageningen. Wat we precies gaan doen, blijft nog even een verrassing…

Je kunt je aanmelden via deze link: http://smit.ly/ncoGF (het aantal plekken is beperkt).

Wellicht tot dan, en anders tot een ander moment!

Hartelijke groet, Manon