Invloed van Multiple Team Membership

Heb je er wel eens over nagedacht in hoeveel teams, groepen of andersoortige collectieven je participeert? Grote kans dat ze niet op één hand te tellen zijn. Wat betekent dat voor het individu, het team en de organisatie en hoe kun je hiermee omgaan?

Gemiddeld nemen professionals aan zo’n acht teams tegelijkertijd deel. Maar als we om ons heen navraag doen, dan zijn dat er vaak nog wel meer. Wat is de invloed daarvan op ons werk? Wij merken dat het veel kan opleveren in termen van leren en productiviteit, maar dat het ook zo z’n kosten kent en die zijn soms wel erg hoog. Waar liggen de grenzen? Waar moet je als professional, programmamanager, leidinggevende of bestuurder rekening mee houden?

In ons artikel ‘De invloed van ‘ Multiple Team Membership’ op Goed Werk‘ lees je over de impact van meervoudig teamlidmaatschap op het individu, het team en de organisatie, wat je kunt doen om profijt te hebben van MTM en hoe om te gaan met de grenzen ervan. Het artikel is gepubliceerd in O&O magazine, nr 1 van 2021. We schreven het samen met Karin Derksen, die gespecialiseerd is in Goed Teamwerk en begin 2021 haar nieuwe boek met dezelfde titel daarover uitbracht.