Nieuwe website voor leerscans

De nieuwe website voor het invullen van leerscans – www.leerscan.nl – is in de lucht en daar zijn we hartstikke trots op!

Wil je weten op welke manier je het gemakkelijkst leert? En waarop je kunt letten als je samen met anderen aan het leren bent? Of waarom het je niet goed lukt om een bepaalde ontwikkeling te realiseren die je wel nastreeft? Met de leerscans kun je op een gemakkelijke manier je eigen leervoorkeuren en denkgewoonten in kaart brengen en daarmee effectiever vormgeven aan je ontwikkeling.

Op de website van de leerscans kun je op allerlei manieren aan de slag met het leren van jezelf, van een groep of zelfs van een hele organisatie. Specifiek bieden we je de mogelijkheid aan je eigen leren in kaart te brengen met behulp van de leervoorkeurenscan en de denkgewoontenscan.

Deze scans zijn gebaseerd op het werk van Manon Ruijters en Robert-Jan Simons, en worden beschreven in Liefde voor Leren (2006; 2017). Voor individueel gebruik zijn die scans gratis; wil je de scans inzetten om het leren van een groep of een organisatie in kaart te brengen, dan zijn er kosten aan verbonden.

In dit filmpje legt Manon uit wat leervoorkeuren en denkgewoonten zijn. Kortgezegd:

  • Leervoorkeuren geven je meer inzicht in de manier waarop en de context waarin iemand graag leert. Ze kunnen ook inzicht geven in de manier waarop een bepaald team of een bepaalde groep leert. Bovendien kunnen ze inzicht geven in de patronen in de organisatie als het gaat om leren en ontwikkelen. Hoe leert de organisatie eigenlijk?
  • Denkgewoonten geven meer zicht op de haalbaarheid van een bepaalde ontwikkeling. Wat voor de ene professional heel gemakkelijk is, ligt voor de ander niet binnen handbereik. Ook hier kan gekeken worden naar team en organisatieniveau: is eigenlijk voor deze doelgroep of voor onze organisatie hetgeen je wil ontwikkelen wel haalbaar?

Leerscan.nl word je aangeboden door de Stichting Language of Learning (Robert-Jan Simons en Manon Ruijters) in samenwerking met de Performance Support Group (PSG). We bedanken PSG van harte voor al het werk dat ze hebben verricht om de leerscans online beschikbaar te maken.

Robert-Jan en Manon hebben de Stichting opgezet om er zorg voor te dragen dat zoveel mogelijk mensen via de website gebruik kunnen maken van de leerscans. De Stichting gebruikt de inkomsten en de gegevens om de scans verder te valideren en nieuw onderzoek mogelijk te maken. De gegevens worden niet voor andere doeleinden (zoals marketing) gebruikt. De Stichting heeft geen winstoogmerk.