Stevig (leren) staan

Bam! Stevige (leren) staan, ons nieuwe boek over professionele identiteit in beroep en opleiding, is af! Toch ook wel een beetje jammer. Het was een tof proces om aan te werken met zoveel bevlogen professionals. Op 6 oktober was de presentatie bij Aeres Hogeschool Wageningen. 

Hoe doe je dat dan, stevig (leren) staan? Het boek geeft antwoorden op die vraag. In de vorm van theorie, die we zo helder en beknopt mogelijk uitleggen, en aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en handreikingen om met (aanstaande) professionals aan de slag te gaan rond professionele identiteit. Het is een boek voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwikkelen van beroepen en opleidingen: docenten, ontwikkelaars, beleidsmakers en leidinggevenden.

Maar ook lezers die niet aan een opleiding verbonden zijn, maar wel nieuwsgierig zijn naar de doorontwikkeling van professionele identiteit heeft dit boek een hoop te bieden. Zo hebben we #beroepsidentiteit en #ontwikkelidentiteit, waarover we eerder schreven, verder (praktisch) uitgewerkt en introduceren we #leiderschapsidentiteit als een nieuw identificatiepunt om je #professioneleidentiteit nader te onderzoeken.

Wil je eerst een kijkje nemen voordat je het boek aanschaft? Dan kun je dat inkijkje hier downloaden.

Stevig (leren) staan is gemaakt door
Niek van BenthumElly van den BergAntoinette van BerkelDesiree BierlaaghNicole van den BraakLies De ConinckPetra H.M. CremersJitske Gulmans-Weitenberg (PhD)Jeanette De Korte-MourikFamke van LieshoutGerritjan van Luin, Mirjam van LimptDominique PotierRonald de Pijper, Manon RuijtersRika SchutP. Robert Jan Simons en Netty Winters.

Groet! Manon