PGM Community: Canvas Omgevingsmanagement

PGM Open en de IPMA Interessegroep voor programmamanagement organiseren onder de noemer ‘PGM Community’ regelmatig inspirerende bijeenkomsten voor programmamanagers en andere geïnteresseerden in programmamanagement.

De bijeenkomsten vinden meestal in het midden van het land plaats en worden georganiseerd door een kerngroep van nauw betrokkenen bij de vakontwikkeling rondom programmamanagement (Jo Bos, Bert van der Hooft, Mirabel Loos en Björn Prevaas). Op 3 mei gaat het over het nieuwe Canvas Omgevingsmanagement.

3 mei 2018: Canvas Omgevingsmanagement

De kranten staan er iedere dag vol mee: groeiend wantrouwen in instituties, overheden en allerlei bewegingen van onderop. En dat in combinatie met een steeds verdergaande gedigitaliseerde samenleving en de zogenaamde false facts. Kun je dan nog überhaupt iets bereiken met omgevingsmanagement bij programma’s en hoe doe je dat?

Roelof Benthem

Roelof Benthem heeft samen met Johanneke de Lint, en Thijs Kraassenberg in hun nieuwe boek uitgewerkt op welke manier professioneel omgevingsmanagement vorm zou moeten krijgen. En zij hebben daarbij een instrument ontwikkeld dat hierbij kan helpen: het Canvas Omgevingsmanagement.

Canvas Omgevingsmanagement

Het Canvas Omgevingsmanagement biedt een structuur aan om met elkaar gesprek aan te gaan over de inrichting van een omgevingsproces dat recht doet aan het betreffende project en/of programma en de belangen van de relevante stakeholders.

Op 3 mei wil Roelof de uitgangspunten van omgevingsmanagement met jullie delen en het gebruik van het Canvas. Ook wil hij graag met programmamanagers verkennen in hoeverre dit instrument bruikbaar is voor programma’s in de praktijk. Wat is de plek van omgevingsmanagement bij een programma, wanneer werk je met het Canvas Omgevingsmanagement en wanneer niet?

Datum: Donderdag 3 mei  2018
Sprekers: Roelof Benthem (Twynstra Gudde)
Locatie:  Twynstra Gudde, Amersfoort. Routebeschrijving
Tijd: Zaal open om 17:30. We starten om 18:00 uur en eindigen uiterlijk 21:00
Eigen bijdrage: €17,50 (inclusief broodjes, koffie en frisdrank)
Aanmelden: www.pgmcommunity.nl

 

Heb jij ook een mooie ervaring als programmamanager? En wil je die delen? Mail dan naar PGM Community via info@pgmcommunity.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wij zijn partner van PGM Open en participeren daarmee ook in de PGM Community. Dat doen we omdat we het netwerk van programmamanagers in Nederland willen versterken en bij willen dragen aan voortdurende ontwikkeling van kennis en ervaringen in programmamanagement.