PGM Community: eigenaarschap in programma's

PGM Open en de IPMA Interessegroep voor programmamanagement organiseren onder de noemer ‘PGM Community’ regelmatig inspirerende bijeenkomsten voor programmamanagers en andere geïnteresseerden in programmamanagement.

De bijeenkomsten vinden meestal in het midden van het land plaats en worden georganiseerd door een kerngroep van nauw betrokkenen bij de vakontwikkeling rondom programmamanagement (Jo Bos, Bert van der Hooft, Mirabel Loos en Björn Prevaas). Op 13 maart gaat het over eigenaarschap in programma’s.

13 maart 2018: eigenaarschap in programma’s

Een programmamanager kan een programma natuurlijk niet in zijn of haar eentje realiseren. Sterker nog, een programma is er ten dienste van anderen. Anderen die het niet goed lukt om bepaalde doelen te realiseren zonder de hulp van het programma, zoals teams en afdelingen in de staande organisatie. Dat betekent dat je het programma niet op je eigen nek moet nemen, maar hebt te werken aan eigenaarschap bij alle betrokkenen, bijvoorbeeld bij vertegenwoordigers van de betrokken teams en afdelingen. In het bijzonder gaat het dan om eigenaarschap voor de baten van het programma. Wie voelt zich verantwoordelijk voor de realisatie hiervan en neemt die verantwoordelijkheid op zich?

Maarten Spekschate  Henk Hunneman

In deze sessie nemen Maarten Spekschate en Henk Hunneman (twee programmamanagers van Vitens) en enkele van de betrokken lijnmanagers (business change managers) in hun programma’s ons mee in hun ervaringen met dit onderwerp.

Ze laten ons zien hoe Vitens de eerste stappen heeft gezet met programmamanagement en wat ze hebben gedaan om het eigenaarschap met de staande organisatie te delen en te versterken. Verwacht geen gelikt verhaal waarin alles goed ging, maar ga samen met hen op zoek naar geleerde lessen en breng daarbij ook je eigen lessen in.

Datum: Dinsdag 13 maart  2018
Sprekers: Maarten Spekschate, Henk Hunneman (Vitens)
Locatie:  Twynstra Gudde, Amersfoort. Routebeschrijving
Tijd: Zaal open om 17:30. We starten om 18:00 uur en eindigen uiterlijk 21:00
Eigen bijdrage: €17,50 (inclusief broodjes, koffie en frisdrank)

 

Heb jij ook een mooie ervaring als programmamanager? En wil je die delen? Mail dan naar PGM Community via info@pgmcommunity.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wij zijn partner van PGM Open en participeren daarmee ook in de PGM Community. Dat doen we omdat we het netwerk van programmamanagers in Nederland willen versterken en bij willen dragen aan voortdurende ontwikkeling van kennis en ervaringen in programmamanagement.