PGM Open Event 2020: 6 februari

Op 6 februari 2020 organiseren we een nieuwe editie van het PGM Open Event, hét event over programmamanagement in Nederland. Het thema is ‘Als de spanning oploopt…’.

Programma’s zijn per definitie spanningsvolle ondernemingen. Spanningen horen erbij, expliciet en impliciet. Het gaat ergens om. Het vraagt dat je de goede balans weet te vinden, met paradoxen om kan gaan, op zoek gaat naar het ‘juiste midden’. Bijvoorbeeld tussen lange termijn effecten en korte termijn resultaten, tussen leren en realiseren, tussen (politieke) opportuniteit en (ambtelijke) rationaliteit, tussen ambitie en realiteit, tussen ontwikkelen en uitvoeren, etc.

Hoe ga jij om met deze spanningsvelden? Hoe creëer je de optimale spanningsboog en vind je de balans die werkbaar en productief is? Hoe ga je ermee om als de spanning niet meer ‘gewoon’ en vanzelfsprekend is, als er onbalans ontstaat en het niet meer werkbaar is? Als de spanning te groot wordt, binnen het programma, tussen het programma en de staande organisatie(s), of in relatie met de omgeving. Op het PGM Open Event 2020 staan dit soort vragen centraal.

De eerste keynote is bekend: Victor Lamme!

Victor Lamme is hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, expert op het gebied van perceptie en bewustzijn, auteur van o.a. het boek ‘De vrije wil bestaat niet’ en partner in Europa’s eerste neuromarketing onderzoeks- en adviesbureau Neurensics. Hij is een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals Pauw en Jinek. Hij neemt ons mee in wat er met het brein gebeurt bij spanning en hoe zich dit uit in het gedrag dat we vertonen. Hoe is het brein te sturen en hoe kan jij als programmamanager daarop inspelen, ook in tijden van spanning?

Heb je ook ideeën voor onderwerpen binnen dit thema, voor sprekers/gasten en/of voorbeelden van cases/producten uit de praktijk, en/of zou je zelf een bijdrage willen leveren, laat ons dit dan weten via info@pgmopen.nl.  We zien je suggesties/bijdrage graag tegemoet.

Via de website kun je je al aanmelden (nu nog met vroegboekkorting en groepskorting!) en inschrijven voor de nieuwsbrief van PGM Open.