Leerscans

Bij zowel de leervoorkeuren als de denkgewoonten horen leerscans waarmee je op een gemakkelijke manier een leerprofiel in kaart kan brengen. Je krijgt hiermee zicht op het leren van een individu, een team of een organisatie. Beide scans worden inmiddels door een groot aantal organisaties in Nederland gebruikt om leren en ontwikkelen vorm te geven.

Op de website van Stichting Language of Learning kun je beide scans snel en gemakkelijk digitaal invullen. Je kunt kiezen voor een volledig profiel of voor alleen de leervoorkeurenscan of alleen de denkgewoontenscan. Het is ook mogelijk om de leerscans voor grotere groepen te gebruiken of zelfs een hele organisatie. Daarmee kun je ook analyses (laten) maken op de uitkomsten, waaronder bijvoorbeeld het samenstellen van groeps- of organisatieprofielen.

Mocht het invullen zelf vragen opleveren of mocht je ideeën hebben over verbeteringen, dan horen we dat graag! Heb je hulp nodig bij het gebruik van deze grotere analyses, dan staan we graag tot je beschikking.

De scan voor 7 leervoorkeuren is niet in vrije omloop via het digitale systeem (de complexiteit van de interpretatie maakt hem in sommige situaties uitermate behulpzaam, maar in andere verwarrend). Mocht je deze scan willen gebruiken, dan kun je het beste even contact met ons opnemen.

Uiteindelijk vormen niet de leerscans, maar het achterliggende gedachtengoed de ruggengraat van de leervoorkeuren en de denkgewoonten. De scans kunnen helpen om er versneld grip op te krijgen. Maar éénmaal thuis is de taal, kan deze prima zonder scans worden benut.

Meer lezen over de leerscans?