Leerscans

Bij zowel de leervoorkeuren als de denkgewoonten horen leerscans waarmee je op een gemakkelijke manier een leerprofiel in kaart kan brengen. Je krijgt hiermee dus zicht op het leren van een team of een organisatie. Beide scans worden inmiddels door een groot aantal organisaties in Nederland gebruikt om leren en ontwikkelen vorm te geven.

Op de website van Stichting Language of Learning kun je beide scans gratis en heel gemakkelijk digitaal invullen. Je kunt kiezen voor een volledig profiel of voor alleen leervoorkeuren of alleen denkgewoonten. Beide scans worden na het invullen en op jouw aangeven separaat naar je mailbox gestuurd.

Het is ook mogelijk om de leerscans voor grotere groepen te gebruiken. Daarmee kun je analyses (laten) maken op de uitkomsten, waaronder bijvoorbeeld het samenstellen van groeps- of organisatieprofielen. Indien je hiervan gebruik wilt maken, kunt je contact opnemen met Jeroen Krouwels (J.Krouwels@noordhoff.nl) Hij kan je informeren over alle mogelijkheden die het systeem biedt en de kosten die daaraan verbonden zijn.

Mocht het invullen zelf vragen opleveren of mocht je ideeën hebben over verbeteringen, dan horen we dat graag! Heb je graag hulp bij het gebruik van deze grotere analyses, dan staan we graag tot je beschikking.

De scan voor 7 voorkeuren is niet in vrije omloop via het digitale systeem (de complexiteit van de interpretatie maakt hem in sommige situaties uitermate behulpzaam, maar in andere verwarrend). Mocht je deze scan willen gebruiken, dan kun je het beste even contact met ons opnemen. Dat is overigens ook het geval voor de overige scans in een niet gedigitaliseerde vorm:

  • Denkgewoonten
  • Leervoorkeuren regulier
  • Leervoorkeuren b-versie
  • Leervoorkeuren 12-18

Uiteindelijk vormen niet de scans, maar het gedachtengoed de ruggengraat van de leervoorkeuren. De scans kunnen helpen om er versneld grip op te krijgen. Maar éénmaal thuis is de taal, kan deze prima zonder scans worden benut.

We wensen je veel inspiratie bij het gebruik van de leerscans!